Sernik na Twarogu Naturalanym

Sernik na Twarogu Naturalanym

Masa serowa:

  • 1 kg Twarogu Sernikowego
  • 0,75 szklanki cukru do sera
  • 0,5 szklanki cukru do białek
  • 6 żółtek
  • 5 białek
  • 2/3 kostki Masła Ekstra z Czarnkowa
  • 1 cukier waniliowy
  • 1 budyń śmietankowy
  • 1 czubata łyżka mąki krupczatki

Wykonanie:

Masło utrzeć z żółtkami dodając cukier i cukier waniliowy. Gdy jest dobrze utarte dodać  Twaróg Sernikowy, po uzyskaniu jednolitej masy dodać budyń i mąkę, następnie ubite na sztywną pianę białka z 0,5 szklanki cukru, razem wymieszać lekko łyżką.

Spód:

  • 1/3 kostki Masła Ekstra z Czarnkowa
  • 2 czubate łyżki kartoflanki
  • 2 czubate łyżki mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 małe jajka

Wykonanie:

Masło utrzeć z cukrem, dodać jajka, mąkę i na koniec proszek.
Piec 10 minut na termoobiegu w temperaturze 170 stopni następnie 60 minut na góra / dół.

SMACZNEGO !