Sernik puszysty na Serku Juliko

Składniki:

  • 1,5 kg serka śmietankowego Juliko
  • 1,5 szklanki cukru
  • 8 jajek
  • 1 budyń
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 0,5 litra śmietanki kremowej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Wykonanie:

Żółtka ucierać z cukrem dodając stopniowo serek Juliko. Następnie dodać budyń, mąkę ziemniaczaną, ubitą na sztywno kremówkę oraz białka ( również ubite na sztywno ), bakalie wg uznania. Przygotowaną masę piec około 1,5 godziny w temperaturze 170 stopni.

Składniki ciasta – spodu:

  • 3 żółtka ( białka do masy serowej )
  • 1,5 szklanki krupczatki
  • 0,5 kostki masła
  • 0,5 szklanki cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Wszystkie składniki wygnieść na jednolitą masę.

SMACZNEGO !