Sernik puszysty na Serku Juliko


Składniki:


1,5 kg serka śmietankowego Juliko


1,5 szklanki cukru


8 jajek


1 budyń


1 łyżka mąki ziemniaczanej


0,5 litra śmietanki kremowej


1 łyżeczka proszku do pieczenia


Wykonanie:


Żółtka ucierać z cukrem dodając stopniowo serek Juliko. Następnie dodać budyń, mąkę ziemniaczaną, ubitą na sztywno kremówkę oraz białka ( również ubite na sztywno ), bakalie wg uznania. Przygotowaną masę piec około 1,5 godziny w temperaturze 170 stopni.


Składniki ciasta – spodu:


3 żółtka ( białka do masy serowej )


1,5 szklanki krupczatki


0,5 kostki masła


0,5 szklanki cukru


1 łyżeczka proszku do pieczenia


Wszystkie składniki wygnieść na jednolitą masę.


SMACZNEGO !