Sernik z Twarogu Sernikowego


Masa serowa:


1 kg Twarogu Sernikowego

0,75 szklanki cukru do sera

0,5 szklanki cukru do białek

6 żółtek

5 białek

2/3 kostki margaryny Kasi

1 cukier waniliowy

1 budyń śmietankowy

1 czubata łyżka mąki krupczatki


Wykonanie:


Margarynę utrzeć z żółtkami dodając cukier i cukier waniliowy. Gdy jest dobrze utarte dodać Twaróg Sernikowy, po uzyskaniu jednolitej masy dodać budyń i mąkę, następnie ubite na sztywną pianę białka z 0,5 szklanki cukru, razem wymieszać lekko łyżką.

Spód:

1/3 kostki margaryny Kasi

2 czubate łyżki kartoflanki

2 czubate łyżki mąki

1 łyżeczka proszku do pieczenia

2 małe jajka


Wykonanie:


Margarynę utrzeć z cukrem, dodać jajka, mąkę i na koniec proszek.

Piec 10 minut na termoobiegu w temperaturze 170 stopni następnie 60 minut na góra / dół.

SMACZNEGO !